51ο Διεθνές Συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, στην Χάγη, της Ολλανδίας.

Συνεπείς και φέτος στην μακρόχρονη παράδοση και συμμετοχή της Νέας Γενιάς Ζηρίδη σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα, το σχολείο μας αντιπροσώπευσε την χώρα της Ουγκάντα και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη στο 51ο Διεθνές Συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, στην Χάγη, της Ολλανδίας.
Η αποστολή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φέτος. Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α' Λυκείου: Δέσποινα Αλευρογιάννη, Σπυρίδωνας Βαρελτζής, Ευδοξία Γρηγορίου (UNCTAD Ambassador), Αικατερίνη Γρηγορίου, Λευτέρης Κολιός, Αθανασία Λιόση, Ιωάννης Μαγουλάς, Αναστασία Μακράκη, Φαίη Παναγάκη, Μαρία Παναγιωτάκη, Άννα- Μαρία Παπαδέδε, Γιώργος Πιτσικουλάκης, Γεωργία Τηλιακού, και Β’ Λυκείου: Νικόλαος Κλαπαδάκης (Ambassador of Uganda), Χάρις Κόντη, Χριστίνα Πιτσικουλάκη.
Την ομάδα MUN προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ.κ. Ντ. Θεοφανοπούλου & Κ. Τζιβάκη.

Αρωγοί και υποστηρικτές στην προετοιμασία της αποστολής μας στάθηκαν τόσο η Πρόξενος όσο και η Πρέσβειρα της Ουγκάντα, με τις οποίες οι μαθητές μας είχαν την τιμή να συναντηθούν και να διεξάγουν μία εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα θέματα του συνεδρίου και στις θέσεις της χώρας που εκπροσωπούσαν.

Προσομοιώνοντας τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών, οι μαθητές μέσα από τον ρόλο τους ως εκπρόσωποι κρατών-μελών, συνεδρίαζαν στις επιτροπές τους καθημερινά 9-5 μ.μ. ανταλλάσσοντας απόψεις για καίρια θέματα & προβλήματα του κόσμου, και κάνοντας διαπραγματεύσεις με συνομήλικους μαθητές από 193 κράτη-μέλη του Ο.Η.Ε. που έλαβαν μέρος στο Συνέδριο. Επίσης, στον απογευματινό ελεύθερο χρόνο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους και μουσεία τέχνης τόσο στην Χάγη (Madurodam, Maurithuis, International Court of Justice ) όσο και στο Άμστερνταμ (Μουσείο Van Gogh, Rijksmuseum), κάνοντας έτσι το ταξίδι τους μία αξέχαστη εμπειρία!