85 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ

 

Στηρίζουμε την Αριστεία και προσφέρουμε  85 Υποτροφίες  

75 ακαδημαϊκές και 10 αθλητικές

15 υποτροφίες στο Νηπιαγωγείο

20 υποτροφίες στην Α' Δημοτικού

Η επιλογή των επιτυχόντων για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό θα γίνει με συνέντευξη και αξιολόγηση πολλαπλών δεξιοτήτων

20 + 20 υποτροφίες

Στην Α’ Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου,

οι μαθητές θα διαγωνιστούν με γραπτές εξετάσεις στην Ελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά

και την Αγγλική Γλώσσα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο

https://goo.gl/forms/vzwKtaJ9eyYGt4OB3

έως και την Τετάρτη 1η  Μαρτίου 2017

Υποτροφίες 2017 – 2018

____________________________________________________________________________

Αγαπητοί Γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική ανταπόκριση που δείξατε στο πρόγραμμα υποτροφιών του σχολείου μας, με τις δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών σας στο σχετικό διαγωνισμό.

Επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να σας ενημερώσουμε σχετικά με πρακτικά θέματα, που αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Κατ’ αρχήν σας ενημερώνουμε ότι, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι γονείς οφείλουν να παραμείνουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της κάθε βαθμίδας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

 

                             Α. Διαγωνισμός Υποτροφιών για την Α’ Δημοτικού και το Νηπιαγωγείο

 1. Οι υποψήφιοι για την Α΄ τάξη του Δημοτικού και το Νηπιαγωγείο θα διαγωνιστούν την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του διαγωνισμού, οι συνεντεύξεις των υποψηφίων μαθητών θα πραγματοποιηθούν σε χωριστές ομάδες. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρώνεται σε 1 ώρα ανά ομάδα, στο διάστημα από τις 09.00 έως τις 16.00. Η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων μαθητών / μαθητριών.

Η ακριβής ώρα συνέντευξης για κάθε ομάδα θα σας γνωστοποιηθεί με επόμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σχολείου (www.ziridis.gr) και προσωπικό e-mail που θα σας αποσταλεί την Πέμπτη, 2 Μαρτίου.

Παράκληση, να τηρηθεί με συνέπεια ο χρόνος προσέλευσής σας, ο οποίος θα πρέπει να είναι 30 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της συνέντευξης στον χώρο του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Επίσης, παρακαλούμε, σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης, να μας ενημερώσετε έγκαιρα με e-mail (ypotrofies@ziridis.gr).

 1. Οι υποψήφιοι, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Δήμο ή ΚΕΠ.

B. Διαγωνισμός Υποτροφιών για την Α’ Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου

 1. Οι υποψήφιοι για την Α΄ τάξη Γυμνασίου και την Α΄ τάξη Λυκείου, θα διαγωνιστούν την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.30 έως 14.00.

Ο χρόνος προσέλευσης στο σχολείο θα πρέπει να είναι 1 ώρα νωρίτερα, ήτοι 10.30.

 

 1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

α)     αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Δήμο ή ΚΕΠ.

β)   „ όργανα γεωμετρίας (κανόνας, διαβήτης, μοιρογνωμόνιο, ορθογώνιο τρίγωνο)

 • 2 στυλό διαρκείας μπλε χρώματος
 • Γομολάστιχα (όχι blanco)
 • 1 μπουκάλι νερό ½ λίτρου

 

 1. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι για τους μαθητές/τριες που επιθυμούν να εξεταστούν προφορικά θα πρέπει να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά σχετική βεβαίωση από τους αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς, έως την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, στο ypotrofies@ziridis.gr.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Γ. Αντωνίου

Διευθυντής Εκπαίδευσης

_____________________________________________________________________________

 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το 

Kυριακή 5 Μαρτίου 2017

11:30-14:00

στη Νέα Γενιά  Ζηρίδη,

 Χριστούπολη Σπάτων, 190 04. 

Ώρα εξέτασης για το Γυμνάσιο και το Λύκειο

11:30 – 14.00

Η ώρα εξέτασης των μαθητών/τριών για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες στο 

τηλ.: 210­6685600 ή στο email: ypotrofies@ziridis.gr

_____________________________________________________________________________

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην εγκύκλιο, παρακάτω:

85 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, για το σχολικό έτος 2017-18. Ειδικότερα, προσφέρονται 75 ακαδημαϊκές και 10 αθλητικές υποτροφίες.

Α) Διαγωνισμός ακαδημαϊκών υποτροφιών

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη διοργανώνει Διαγωνισμό για τη χορήγηση 75 ακαδημαϊκών υποτροφιών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, στις εγκαταστάσεις της, στη Χριστούπολη Σπάτων, 190 04. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο, https://goo.gl/forms/vzwKtaJ9eyYGt4OB3,

μέχρι και την Τετάρτη, 1η Μαρτίου 2017. Το τέλος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 10 € και καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό του σχολείου μαζί με την υποβολή της αίτησης.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό 210-66.85.600 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ypotrofies@ziridis.gr.

 1. Διαγωνισμός Ακαδημαϊκών Υποτροφιών Νέας Γενιάς Ζηρίδη, για την Α΄ Γυμνασίου & την Α΄ Λυκείου

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει συνολικά 40 υποτροφίες για μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου,  το σχολικό έτος 2017-18.

Οι υποτροφίες

Οι παραπάνω υποτροφίες κατανέμονται: 20 για μαθητές/τριες που φοιτούν στην Στ΄ Δημοτικού και 20 για μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου το σχολικό έτος 2016-17.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 100% του κόστους των διδάκτρων για τους 5 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και τους 5 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2017-18.
 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 5 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και τους επόμενους 5 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2017-18.
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 10 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και τους επόμενους 10 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2017-18.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Υποψήφιοι για το διαγωνισμό

Είναι όλοι οι μαθητές/τριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2016-2017 στην Στ΄ τάξη του Δημοτικού και στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου του σχολείου μας αλλά και όλων των άλλων σχολείων της χώρας.

Ο Διαγωνισμός εισαγωγής

Χρόνος, διάρκεια και τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 – 14:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Οι υποψήφιοι μαθητές/τριες πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο υποχρεωτικά μία ώρα νωρίτερα, ήτοι στις 10.30 π.μ.

Θέματα

Τα θέματα του διαγωνισμού θα διαμορφωθούν από επιτροπή απαρτιζόμενη από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς. Η ίδια επιτροπή θα εποπτεύσει τον διαγωνισμό, τη διόρθωση των γραπτών και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Τα μαθήματα

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι:

Μαθητές Στ΄ Δημοτικού

Μαθητές Γ΄ Γυμνασίου

Ελληνική Γλώσσα

Ελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά

Μαθηματικά

Αγγλικά

Αγγλικά

 

Τα ζητούμενα του διαγωνισμού

Με την ανωτέρω διαδικασία οι μαθητές/τριες αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, τα Μαθηματικά και την Αγγλική Γλώσσα. Οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 2,5 ωρών (11.30-14.00). Ειδικότερα:

α) Για την Α΄ Γυμνασίου

 • Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών: στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κλπ) και στην παραγωγή γραπτού λόγου.
 • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής με απλές αριθμητικές πράξεις, διατυπώνοντας αιτιολογήσεις και μαθηματικούς συλλογισμούς.
 • Στην Αγγλική Γλώσσα ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και παραγωγή κειμένου στα Αγγλικά (επίπεδο Pre-FCE – B1).

Μπορείτε να κατεβάσετε τα περσινά θέματα των Εξετάσεων για: 

Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά και Αγγλικά

β) Για την Α΄ Λυκείου

 • Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, επιστολές, απλά δοκίμια κλπ), καθώς και οι ικανότητες στην παραγωγή γραπτού λόγου.   
 • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση του σημαντικού ρόλου των Μαθηματικών στην καθημερινότητα, η ικανότητα ανάπτυξης επιχειρημάτων, αιτιολογήσεων και συλλογισμών, καθώς και οι αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές, στατιστικές και στοχαστικές γνώσεις και δεξιότητες.
 • Στην Αγγλική Γλώσσα ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και παραγωγή κειμένου στα Αγγλικά (επίπεδο FCE – B2).

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Γι’ αυτό, οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο αρκούν για την επιτυχή συμμετοχή τους στην εισαγωγική εξέταση.

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιτυχόντες

Οι μαθητές/τριες υπότροφοι της Α΄ Γυμνασίου, και της Α΄ Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν την υποτροφία τους για τις επόμενες τάξεις της βαθμίδας, Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα. Οι μαθητές υπότροφοι του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ανανέωση της υποτροφίας τους, για τα επόμενα τρία χρόνια φοίτησης στο Λύκειο, με την εκ νέου συμμετοχή τους στον διαγωνισμό υποτροφιών για την Α΄ Λυκείου.

Προϋπόθεση για την ανανέωση των υποτροφιών εντός βαθμίδας είναι ο μαθητής ή η μαθήτρια να  συγκεντρώνει βαθμολογία τουλάχιστον 18,5 (άριστα) στις επόμενες τάξεις του Γυμνασίου και τουλάχιστον 18,1 (άριστα) του Λυκείου. Οι επιδόσεις των μαθητών/τριών που θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για την ανανέωση των υποτροφιών, προκύπτουν από τον συνυπολογισμό του προαγωγικού βαθμού σε ποσοστό 60% και της βαθμολογίας που προκύπτει από τις σταθμιστικές/επαναληπτικές εξετάσεις Α + Β περιόδου, σε ποσοστό 40%.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα περσινά θέματα των Εξετάσεων για: 

Νεοελληνική Γλώσσα

  Μαθηματικά και Αγγλικά
 1. Διαγωνισμός Υποτροφιών Νέας Γενιάς Ζηρίδη για την

Α΄ Δημοτικού

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει 20 υποτροφίες για μαθητές/τριες, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού το σχολικό έτος 2017-18.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 100% του κόστους των διδάκτρων για τους 3 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού
 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 7 μαθητές/τριες του διαγωνισμού
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 10 μαθητές/τριες του διαγωνισμού.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Υποψήφιοι - Προϋποθέσεις

Όλοι οι μαθητές/τριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2016-2017 στο Νηπιαγωγείο της ΝΓΖ και στα  Νηπιαγωγεία όλης της χώρας.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με συνέντευξη των μαθητών/τριών και συνεκτίμηση πολλαπλών δεξιοτήτων (κατανόηση προφορικού λόγου, γραφοκινητικές και μαθηματικές δεξιότητες), ενώπιον επιτροπής από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017. Η ώρα προσέλευσης των μαθητών/τριών θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιτυχόντες

Οι υποτροφίες παραχωρούνται για τις τρεις πρώτες τάξεις της βαθμίδας του Δημοτικού (Α΄ έως και Γ΄ τάξη) και ισχύουν για τα επόμενα 2 σχολικά έτη, με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής ή η μαθήτρια θα επιτυγχάνει βαθμολογία άριστα σε κάθε ένα μάθημα.

3. Διαγωνισμός Υποτροφιών Νέας Γενιάς Ζηρίδη για το Νηπιαγωγείο

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει 15 υποτροφίες για μαθητές/τριες, που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο το σχολικό έτος 2017-18.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 100% του κόστους των διδάκτρων για τους 3 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού
 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 5 μαθητές/τριες του διαγωνισμού
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 7 μαθητές/τριες του διαγωνισμού.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

 

Υποψήφιοι - Προϋποθέσεις

Όλοι οι μαθητές/τριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2016-2017 στο προνήπιο του σχολείου μας και όλης της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών, η οποία θα πάρει συνεντεύξεις, θα κάνει εκτίμηση πολλαπλών δεξιοτήτων (κατανόηση προφορικού λόγου, γραφοκινητικές και μαθηματικές δεξιότητες) και θα ανιχνεύσει τα ιδιαίτερα χαρίσματα των μαθητών/τριών. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017. Η ώρα προσέλευσης θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιτυχόντες

Οι μαθητές υπότροφοι του Νηπιαγωγείου έχουν τη δυνατότητα ανανέωσης της υποτροφίας τους για τα επόμενα τρία χρόνια της βαθμίδας του Δημοτικού, με την εκ νέου συμμετοχή τους στον διαγωνισμό υποτροφιών για την Α΄ Δημοτικού.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Κατάσταση των ονομάτων των επιτυχόντων θα αναρτηθεί μέχρι την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στην είσοδο των βαθμίδων φοίτησης του Σχολείου. Επίσης στους ενδιαφερόμενους θα γνωστοποιηθούν ηλεκτρονικά οι ατομικές επιδόσεις των μαθητών.

B) Αθλητικές υποτροφίες

10 αθλητικές υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου με υψηλές αθλητικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 100% του κόστους των διδάκτρων σε 2 μαθητές/τριες
 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων σε 3 μαθητές/τριες
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων σε 5 μαθητές/τριες.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιλεγέντες των αθλητικών υποτροφιών

Οι μαθητές/τριες υπότροφοι του Γυμνασίου και του Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν την υποτροφία τους για τις επόμενες τάξεις της βαθμίδας, Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα. Προϋπόθεση για την ανανέωση των υποτροφιών είναι ο μαθητής ή η μαθήτρια να συγκεντρώνει μ.ο. βαθμολογίας τουλάχιστον 16 και υψηλές αθλητικές επιδόσεις στο άθλημα με το οποίο ασχολείται. Οι ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών/τριών που θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για την ανανέωση των υποτροφιών προκύπτουν από τον συνυπολογισμό του προαγωγικού βαθμού σε ποσοστό 60% και της βαθμολογίας που προκύπτει από τις σταθμιστικές/επαναληπτικές εξετάσεις Α + Β περιόδου, σε ποσοστό 40%.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό 210-66.85.600 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ypotrofies@ziridis.gr. 

Είμαστε βέβαιοι ότι ο διαγωνισμός θα δώσει τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι ανάμεσα στους καλύτερους!