Ανιχνεύοντας το χάρισμα του παιδιού μας ... αλλά και του παιδιού που κρύβουμε!

Η Μάνια Ζηρίδη – Ψυχολόγος Εκπαίδευσης με πολύτιμα «εφόδια» τις εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και την πολυετή εμπειρία  στα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, έχει ως άξονα δράσης της, την ανακάλυψη, την καλλιέργεια και την ανάδειξη του χαρίσματος στα παιδιά. Η ίδια λοιπόν, σε συνεργασία με μαθητές του σχολείου, οργανώνει σεμινάριο - workshop με πρακτικές συμβουλές και βιωματικές δραστηριότητες - που στηρίζονται στους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης από το πανεπιστήμιο του Harvard και άλλες θεωρίες π.χ. ικιγκάι* – προκειμένου να βοηθήσει  τους γονείς, να ανακαλύψουν και να αναδείξουν το χάρισμα του παιδιού τους και ίσως… και του ίδιου τους του εαυτού!

Μόνο όταν ο άνθρωπος ανακαλύψει το χάρισμά του, θα ζήσει τη ζωή του ευτυχισμένος με νόημα και θα αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στον κόσμο αυτόν.

Εσείς τι λέτε; Έχετε το θάρρος να εστιάσετε στο δικό σας χάρισμα;

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το δωρεάν σεμινάριο του infokids.gr το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00-14.00 στα Public Συντάγματος.

Συμμετοχές στο παρακάτω link:

http://bit.ly/2t3CpHa

*Κατά τους Ιάπωνες, κάθε άνθρωπος έχει κι από ένα ικιγκάι, αυτό που κάποιος Γάλλος φιλόσοφος θα μετέφραζε ως raison d'être (λόγο ύπαρξης). Το ικιγκάι είναι κρυμμένο μέσα μας και απαιτεί από εμάς πολύ υπομονετική εξερεύνηση προκειμένου να φτάσουμε στο βάθος του εαυτού μας και να το βρούμε. Σύμφωνα με τους ντόπιους στην Οκινάουα, το νησί με τον υψηλότερο δείκτη αιωνόβιων στον κόσμο, το ικιγκάι είναι ο λόγος για τον οποίο ξυπνάμε το πρωί.