ΠΡΩΤΟ BΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Human Rights for Beginners»

Tο Σάββατο και την Κυριακή 25-26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η διημερίδα «Human Rights for Beginners» που διοργανώθηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Συμβούλιο της Ευρώπης. 120 εκπαιδευτικοί από πενήντα διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας παρακολούθησαν 6 εργαστήρια διαμορφωμένα σύμφωνα με τους 6 θεματικούς άξονες του Project “Free to Speak, Safe to Learn - Democratic Schools for All” του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι θεματικές των εργαστηρίων ήταν:

  • Δίνουμε φωνή στα παιδιά.
  • Εξετάζουμε αμφιλεγόμενα ζητήματα.
  • Προλαμβάνουμε τη βία και τον εκφοβισμό (bullying).
  • Διαχειριζόμαστε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.
  • Αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές διακρίσεις.
  • Βελτιώνουμε το ευ-ζην στο σχολείο.

 

Τη δεύτερη ημέρα της διημερίδας οι εκπαιδευτικοί ανά ομάδες διαμόρφωσαν και κατέθεσαν από μία πρόταση εφαρμογής του υλικού των εργαστηρίων. Στην ομάδα που απέσπασε το 1ο βραβείο συμμετείχε και η Φιλόλογος του Λυκείου μας, Κατερίνα Κομιώτη. Η πρόταση της ομάδας αφορούσε στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη ζητημάτων που αφορούν στο Cyber Bullying.

Στις εργασίες της διημερίδας συμμετείχαν επίσης και οι καθηγήτριες μας, Αθηνά Κλάδου και Άλκηστις Πατρινέλη. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Σχετικό αφιέρωμα γίνεται και από την εφημερίδα «Καθημερινή».

https://www.kathimerini.gr/1062343/gallery/epikairothta/ellada/human-rights-for-beginners-me-symmetoxh-120-ekpaideytikoi-apo-82-sxoleia?fbclid=IwAR0lSW1FmLbssO78ivC_H_Qd_IEkW2ZcMFAVwU_fkouRsXek4CzLUL1zERM